Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2006 12:05 - Google + You Tube
Автор: cfadi Категория: Други   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Google купи YouTube.  За 1,65 милиарда долара. Congartulations! "Готините" Google и YouTube ще правят заедно бизнес.

Анализаторите сега започват да гадаят има ли действително хляб в тази сделка, как ще се върне инвестицията, не е ли твърде рискована. Най-вероятно ще се въведе платено сваляне на клипове от YouTube. Да, може би. А може би - не. Каквото и да се случи, думата имат потребителите. Защото от Google и YouTube са доказали, че правят нещата професионално, че разчупват стереотипите, че са новатори в много отношения. Не за друго, а защото ако те не го направят, някой друг ще го направи. Студентите от Stanford (основателите на Google) със сигурност са модел на подражание на много. Включително и на студенти от MIT  ;))

Радвам се, че Google са в USA. То някак си не би прилягало да са в Европа, но това е друг въпрос. Някой регулатор от ЕС можеше да им лепне етикета "играч с монополно положение и доминиращ пазарен дял" в сектора "търсачка в Интернет&e-mail" и да ги накара да платят глоба, да share-нат технологиите си с другите алтернативни търсачки. И то в името на общото благо, в интерес на обществото. Защото търсенето в Интернет трябва да е универсална услуга, всеки да може да я получава на цена и качеството, каквото реши Той, Регулаторът. Нищо, че Регулатирът си няма идея от търсачка и технология, нито от бизнес планиране. Но Той знае от какво има нужда "обществото". Без него алчните монополисти щяха.... щяха да се обединят с YouTube :)))).

Не че Google не могат да сгрешат. Разбира се, че могат. Но те едва ли се опитват да управляват хората и да планират бъдещето, те го създават :). 

Феноменът Google+YouTube никога не би се родил от стратегия на някоя бюрократична машина. Google е дете на свободния пазар, на капиталистите, на свободата да избираш сам своите партньори и конкуренти. 

Who can ever live without Gooooooogle??????



Тагове:   Tube,   google,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cfadi
Категория: Други
Прочетен: 55276
Постинги: 14
Коментари: 59
Гласове: 74
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол